My Family Daisypath tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 May 2012

A'Farmosa Resort & Animal Safari @ Melaka and Pulau Pangkor

On 11 to 13 Mar 2012, cuti sekolah penggal pertama aku sempat la Pegi jalan2 Kat A Farmosa resort ..

Walaupun aku dah berkhawin dengan org Melaka selama hampir 7 tahun, aku tak pernah pun jalan2 Kat negeri Melaka ni..

Teruk betul.. Hehhee.. Yg aku tau Masjid Tanah and Bukit Rambai... Owh lagi satu hospital Melaka.. Boring tul..

So setelah aku bg proposal Kat my husband.. And Dia luluskan.. so aku pun plan la nak lepak2 Kat Farmosa Resort tu..

Kat situ aku booking Villa with 3 bedroom and with private pool.. I have a good deals and good price from My Deals...

Kalau hg biasa RM800 semalam tp dengan My Deals RM300 jer for one night. That's cool right ??

Disebabkab anak2 aku ni mmg suka sangat mandi manda, so this villa with private swimming pool ni mmg la sesuai for us..

 Villa tu pun besar so we decided to ajak la family husband aku join plus our plan is nak celebrate birthday Abg Adam yg ke 6 Kat villa tue la..

Plus lagi ramai mesti la lagi meriah kan ??


















So we stayed there for 2 nights and the check out day tu we masuk Kat dalam Animal Safari..

Activiti masa lepak Kat Vila tu adalah Swimming, cycling, eating, sleeping, eating and sleeping .. Hehehe.. Dah Nama pun nak lepak kan ?? So lepak ja la..


Entry tickets for animal safari Tu boleh tahan mahal Nya.. Huhuhu...

But it worth it la. We dapat set lunch and they have 4 shows plus naik lori masuk Kat kandang binatang buas mcm Tiger and Lion.. Selalunya kalau kat zoo ni binatang yg dikurung tapi Kat Farmosa Safari ni terbalik sikit.. Animals dilepaskan but manusia yg dikurung dalam Lori yg berpagar..

Yg aku kata 4 shows tu is Cowboy show, birds show, multi animal show and lagi satu elephant show.. They will buat this all show twice a day.. So kalau anda terlepas show yg Pagi.. U still can wait for the second show yg petang pulak

My kids really enjoy it and sempat la jugak we satu family naik gajah.. Which is a new experience to us.. Selalu naik kuda ja kan?? Sekali sekala naik la gajah pulak...Hehhee








 

 












Cuti sekolah Mar 12 lepas mmg aku ambik cuti direct for 1 week. So mmg betul2 nak plan cuti2 Malaysia.. After we jalan2 Kat A Farmosa Resort ni we Pegi Cameron Highland then after naik Bukit we Pegi Pulau Pangkor pulak.. Mmg cuti2 sungguh...

At Cameron Highland I dah masukan entry Kat my blog ni. So boleh chek it out here http://duniakuindahwarnawarni.blogspot.com/2012/05/cameron-highland-with-love.html

We stay at Cameron for 2 nights then we turun and off to Pulau Pangkor pulak..

Kat Pulau Pangkor ni pun we stay for 2 nights. Ye la kalau 1 night je mcm boring kan? Tak sempat nak explore seauatu tempat and penat from traveling pun tak hilang lagi.. Dah la Jauh kan?? Nak sampai ke satu satu destination makan sampai 3 4 jam...

Kat Pangkor we stay at Pangkor Island Resort. Kebetulan Ada kawan lama buat kenduri kawin Kat Pangkor.. So sambil menyelam minum air la... Boleh gak releks2. I get a good deal jugak sb kawan I yang kawin tue tolong get the staff rate kat Pangkor Island Resort tue..

Tapi bila pikir2 balik.. memang la room rate murah but but but.. makan kat sana mahal huhuhu.. tapi standard la kan ?? Dah nama pun island. We just lepak2 kat dalam kawasan resort jer and we keluar jalan2 at Pekan Pulau Pangkor around 4 to 5 hours jer..

Jom tengok gambar2 Kat Pangkor pulak.. Tak dapat nak ambik banyak photo sb busy with 3 kids and 1 boyfriend a.k.a my husband la...




For this 2nd sem, May school holiday, tak tau lagi nak pi ronda2 belah mana.. kena tengok pada budget and masa dulu.. huhuhu...

For me biar kurang pakai or makan.. asalkan dapat jalan2 tengok tempat org.. Yeayyyy

Next entry kalau i ada masa nak citer masa pegi jalan2 kat Sabah on Mar 2010... Insyaallah...



No comments:

Post a Comment