My Family Daisypath tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 May 2012

7th Anniversay Celebration 28 May 2012 @ KAfe D'Manggis, Kuang SungaiBuloh

Sempena ulang tahun kami tahun nie, kami tak dapat bercuti kemana2 sebabnya My Husband tak boleh nak cuti. Kalau Tahun lepas 2011 kami ke Bukit Tinggi, Colmar and Genting dan tahun sebelumnya 2010 kami ke Pulau Ketam.. Tapi tahun nie kami tak berkesempatan keluar dari KL

So we decided to have a celebration ala ala buffet.. pesertanya macam biasala, kami 4 beranak plus la pembantu aku..

So I choose Kafe D'Manggis kat Kuang Sungai Buloh nie sebab kalau tak salah aku Kafe ni baru masuk dalam Jalan Jalan Cari Makan bulan lepas.. So dah alang2 dekat gak ngan umah aku, Aku pun decide pegi sana ja..

I called for reservation on 2pm... then kami sampai kat sana dalam pukul 845 pm. Kat sini lebih afdal buat resrvation tambah2 lagi if kalau nak pegi weekends.

Masa aku sampai dah ramai orang, and nasib baik dah buat reservation so meja kami dekat la dengan meja buffet. Konsep kat sini adalah nak makan ?? Sendiri la masak.. Makanan yg dah siap dimasak ada la beberapa jer seperti nasi goreng cina, Buah-buahan, Telur ayam and telur puyuh rebus tapi kena kupas sendiri.. and tak lupa jugak ada beraneka jenis ais krim.. mmg anak2 aku suka..

Harga nya ialah RM20 seorang and RM10 bg kanak2. So makan la sebanyak mana yang mampu.. hehehe..

Macam2 ada kat sini.. ada udang bersaiz sederhana je la, sotong, ketam and ikan kembung yg dah diperap dengan rempah2..

Kalau daging2 untuk dibakar pun ada.. Beef, chicken and kesemuanya dah diperap dengan rempah.

Sos pulak ada 3 jenis.. Sos Yong Tau foo untuk cicah dengan bebola2 ayam,ketam alaaaaa bebola2 yang mcm jual kat Yong Tau foo tue..

Sos Cili and sos lada hitam. Sos lada Hitam tu untuk makan dengan daging2 yg kita bakar tadi..

Hmmmm.. menarik la jugak or mungkin aku yang jakun. Dah dok kat sini setahun lebih pun, baru nie la yang sempat aku pi makan kat sini...

Anak aku yang sulung tue ratah ketam... hmmm aku rasa ada la kot dalam 7 ke 8 ekor. Ketam2 tue dipotong 4 supaya senang dimasak and senang dimakan..

Anak yg no 2 pulak ratah udang and sosej bakar.. Boleh tahan jugak la diorang makan and seronok bila tengok.

Tapi dalam2 dok makan tue... hmmmmm part ni yang aku kurang gemar...

Adam and Aslan sibuk nak memasak sendiri. so diorg mmg memasak yer.. Bukan main suka diorg memasak..

Bila aku tanya masak apa .. diorg senaraikan la apa yang diorg masak .."Adik masak sayur, udang besttttt bunyi pstttttt (ala2 bunyi makanan kena bakar la)"

Yang abg Adam bukan main sungguh2 masak ketam. Dia nak masak sendiri yg dia nak makan... berpeluh2 la...

Dua dua macam dady diaorg.. suka bab2 bakar membakar nie...

Hmmmmm.. Buat la apa yang hampa nak... jangan over dah... Heheheee...

Adam and Aslan dok masak sampai lupa la nak makan ais krim.. sampai ais krim tue lebur je dalam cawan.. Last2 tak makan pun..

Apa pun kami enjoy la semalam kat sini. Peluh pun keluar sebab haba dari BBQ tue.. Hehehee.. tapi memang puas la..

Jom tengok photo yang aku sempat snap..
Him & Her





Dady and Flower Girl

Gelagat Adam Aslan
BBQ and eat
Foods
Enjoy ourself
Adam snap this pic
Pulun ketam jer
Baby Airis.. Look ada bungaaaa
Dok tengah pulun ketam
Aslan dok main2 ngan Chopsticks
My Love
Busy ...

2 comments:

  1. bestnyeee. bole la nanti bawak kami makan-2 kat situ.

    ReplyDelete
  2. Bole bole.. jom jom.. I open table nie.. mesti nanti Babani main masak2 ngan abg adam and Aslan.. heheee.. tp rasanya Babani tak sampai kot.. hahaa.. sb kenit lagi..

    ReplyDelete