My Family Daisypath tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 May 2012

Loreal Hair Spa & treatment

Tadi after work aku sempat pegi buat hair treatment and Hair spa kat Summer Cutter Di Kepong bersebelahan denga Public Bank..

Which is aku dah beli 4 treatments and get free 2 treatments ...so total 6 treatments and It cost RM160 x 2.. Kira la sendiri..

Today is my 6th treatment.. And you know what??

Very positive. I can see anak2 rambut tumbuh dengan banyak.. actually dr treatment yg ke 3 pun I dah nampak dah perubahan nie..

Today I datang sini for treatments yang ke 6.... anak2 rambut tue dah panjang..Budak saloon tue cakaap " See... saya dah bagitau u.. u bole nampak anak rambut dah tumbuh " Memang aku sangat2 agreed.

Suka Suka Suka ....

Kalau selak rambut tu akan nampak anak2 rambut and it's look like rambut yg kita potong pendek.. Nampak tercacak2..

My hair ni not la kategori rambut yg sedikit.. But its good la Ada anak rambut yg baru tumbuh. So tak la risau sangat kalau waktu aku shampoo rambut ...

Saloon ni menggunakan product Loreal. Sebelum aku pegi saloon ni aku akan call pekerjanya yg bernama Candy so confirm la aku dapat service from her. Hanya Dia je pekerja wanita kat situ..

Hair Spa nie menggunakan 3 steps...

First, Purifiying massage Shampoo - gentle cleansing for hair & scalp plus back and shoulder massage

Second, deep nourishment & relaxing with massage.. tak semua orang sama... kena tengok pada hair condition which is ada yang untuk anti-dandruff, hair damaged, thinning hair loss ..Bg aku si Candy pilih for yg for hair loss la..For the second step ni after apply yg mana yang sesuai then diorang akan steam kan rambut kita..

Third, lepas dah basuh rambut after steam, she apply to me Stimulating Lotion. Hehehee.. sesuai la dengan aku yg now Baby Airis suka menyembur.... They have 3 types of lotion. its energising lotion, Calming Lotion and stimulating lotion..

Maybe u all can try this treatment kat others saloon yg menggunakan Loreal spa product.. I really recommend this.. Alaaaaa nowadays banyak saloon used Loreal product... Cuma harga jer berbeza ikut lokasi.. Betul tak ??

Overall I like their service ... And my hair semakin lebat..
Saloon reception




3 steps for spa treatment Using Loreal Product

No comments:

Post a Comment