My Family Daisypath tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 Apr 2012

Wahai Coklat Kek Kukus Moist ....


28 April 2012, Hari Sabtu persamaan dengan Bersih 3.0 (Wakaka) aku dan anak2, mak aku dari Penang and adik aku and familynya dari Shah Alam, datang lepak kat umah aku …. dok la lepak2 kat umah aku, masak2.. makan2.. main2 ngan anak2.. tengok TV .. Layan Mania.. sb takde cite yg menarik kat TV, and senang kata lepak2 la kat umah dalam keadaan yang aman damai dan tenteram… (Walaupun dalam hati aku asyik berdebar2 ja memikirkan Mr. husband yang bekerja dan hanya doa ja yang aku boleh kirim kan untuk Si Suami.. yang berkali2 aku pesan jangan bertindak ikut perasaan.. Tapi aku mmg kenal suamiku.. semoga dia tidak tergolong la dalam keadaan yang dimurkai Allah.. Emotional pulak dah aku nie.. )

29 Apr 2012

Jom Layan Cinta Bersatu

On 19 April 2012 I have posted in my Facebook a video clip from Liyana Jasmay and I tagged my Mr. Husband kat my post tu...

Then I just wait and wait la  kot2 la My Mr. Husband tue nak comment apa2 kat situ or just wait maybe he will say something la kan... But nothing until la today.. Just my friend jer yang like video clip tu...  :-(

Pastu until today, Tadi I  saw my husband dok tengok la FB kat laptop and ... pastu i pun kata la... 

"Abg nie, org bagi dia lagu dia diam jer.. takde nak comment apa2 pun ... "

Pastu dia jawab " Tak payah nak jawab2... tengok jer diam2.. " Dengan muka yang serius..

Heheheee... ok la.. As long as he knows that I bg lagu tu for him.. I'm dah happy dah....




JOM LAYAN LAGU NIE ...

Dalam Video clip ni.. I'm not her fans of Liyana Jasmay but i admit dalam video clip nie She is so sweet and comel .. make up nya cantik.... and kata2 dalam lagu nie pun... Indah sangat.. Seindah seperti orang bercinta la katakan...

Di matamu ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu

Di dekatmu ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu

Hanya kamu saja
Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku

Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku

Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu

Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu

28 Apr 2012

Yang Terindah

Dah 5 hari aku datang keje sunyi jer dalam keta aku sb radio keta rosak.. Dah pergi hantar kat kedai sb warranty masih ada..

Uhhh.. memang sunyi ja pagi aku tanpamu Hotfm Lebih Hangat dari Biasa.. Nasib baik jugak la ada iphone... Leh jugak dengar hotfm walaupun sound dia ok ok ajaaa...

Tadi pagi, aku try nak bukak hotfm kat handphone tapi mcm takde keluar bunyi apa2... so aku pun tengok la kat dalam iphone aku tue ada lagu apa.. Dah lama jugak la aku tak godek2 iphone aku tu.. maklumla.. takde masa as a mummy kan!!!

Godek punya godek dalam iphone tue aku jumpa la 2 lagu ni... Dah lama tak dengar and terkenang la balik citer yang best dulu Adamaya lakonan Lisa Surhani, Adia Mia Sara & sapa ntah nama hero dia.. tak ingat la...

Dan lagi satu, Lagu from Adam.. Jatuh.. Hmmmm.. berjiwang la skit pagi2 jumaat ni ....

JOM LAYAN


 





27 Apr 2012

Aku perlu bersabar...

Aku perlu bersabar... Sabar untuk apa? Sabar dengan karenah anak2.. Yang adakalanya membuatkan aku hilang kesabaran disebabkan kepenatan. Tapi aku perlu Kuatkan hati aku supaya aku dapat sabar menghadapi karenah anak2... 

17 Apr 2012

Drama semasa dalam kehidupan harianku...


~ 15 Apr 2012 ~ Dapat pangilan telephone.. ada drama kat kampung aku.... Makanya hati aku tak senang, kepala aku serabut, jiwa aku kacau, mcm2 yang bermain dalam fikiran, macam2 keberangkalian yang aku fikirkan, kesedihan yang aku rasakan dan Alhamdulillah aku ada seseorang yang mengerti dan memahami aku a.k.a My Mr. Husband la… Dia cuba tenangkan aku dan tlg sama2 fikir masalah aku…


~ 16 Apr 2012 ~
Pagi : Ada drama masa meeting kat office… aishhh mmg bertambah serabut kepala aku….
Malamnya ada satu lagi drama.. Pelakonya Anak saya Aslan.. Saya hantar Suami saya ke Kepong .. Pastu Suami saya turun ditepi jalan.. Aslan pun tengok Dady nya pergi dan tya saya kenapa dady jalan kaki?? Mana keta daddy ?? Dan saya pun teruskan perjalanan.. 10 Minit kemudian tiba2 je Aslan nangis teresak2... DADDyyyyyy !!!! Bila sy tya sebab nya Aslan kesian dadynya jalan Kaki... Hmmmm ~ sungguh Suci Hatimu wahai anak ku ~ :-)


Cukup la drama… aku mmg tak boleh nak terima drama lagi…

8 Apr 2012

7 Petala Cinta

Assalamualaikum semua,

Tadi lepas keluar makan2 dgn husband and anak, boring2 aku pun melanggan la citer 7 Petala Cinta kat Astro First.. aku rasa nak tengok ni sebabnya aku tengok promonya ada unsur2 keagamaan sb tak banyak filem kat Malaysia ni ada unsur2 keagamaan mcm nie dan satu lagi sebab aku ada terbaca komen citer ni dari Koleksi Ceramah Ustaz Don Biyajid iaitu Ustaz yang tengah hangat sekarang.

Now aku takleh tido sb aku dah tido banyak dah siang td.. jadi aku pun nak tulis la pasal citer nie..
Sebuah kisah yang menceritakan tentang Konflik dalam percintaan dan persahabatan, Kebaikan dan Godaan syaitan, Kemarahan dan kemaafan serta pengorbanan....

"Di antara 7 petala langit dan 7 petala bumi, ada 7 petala cinta."

4 Apr 2012

1st Adam / Aslan and Airis cartoon

Assalamualikum,

just want to share with kawan2 semua...

My entry today isssssssssss sudah tentu la pasal my kids yang kat umah tue..

Teringat budak2 tue dok tengok katun kat TV.. hari2 berebut ngan aku nak tengok TV.. Tapi what to do... I have no choice.. just let them watching cartoon then I can do my stuff.


1 Apr 2012

I miss my 3 kids

Assalammualaikum,

Hi semua.. Happy Sunday.. I'm busy and have to standby for World Halal Forum 2012..
Every year I akan berkampung Kat KL convention for 3 4 day for world halal forum..

Actually I don't want to tell about WHf story.. I just want to tell how I miss my 3 kids.. Hmmmm.. No words can describe.


Last night I stayed at hotel and I already standby my daughter kain for me to sleep with .. Huhuhu... The smell is so nice...

Nie la kain batik betung Airis mlm2


This morning I waked up, its empty and quiet.. takde suara2 budak2 yang akan tanya me for macam2 soalan.. Normally kan pagi2 lg bukak mata dah nampak my kids tue.. I felt different. I do really miss them..

I have 2 more nights to sleep without my prince & princess.. Hopefully not so bad and I still can tahan..

This is my 1st time I berpisah dengan Airis.. Mcm mana la Dia agaknya kat Umah with my mother.. I'm so miss her smell... Hope everything ok..

Ibu sangat2 rindukan semua.. And Dady pun ibu rindu jugak  ;-P

Ok la.. Night all. I'm tired and need to wake up early tomorrow

Semoga Allah memudahkan segala urusan and takde la org2 yang akn menumbulkan masalah esok.. Amin