My Family Daisypath tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

26 Oct 2014

Resepi Jeruk Mangga Asam boi cilipadi

Assalamualaikum

Salam Hari Ahad..
Hari ni macam nak cuti memasak.. kami lunch di luar je. Tapi sementara nak keluar lunch sempat jugak la saya try buat jeruk mangga ni..

Memang owesome. . Senang and sedap. Cik somi saya mmg hantu asam so mmg kena la dengan tekak dia..

Resepi ni tak menggunakan cuka ye. So tak akan membuatkan sakit tekak and org pregnant pun blh makan.

Jom tengok bahan2

Mangga muda
Gula lebih kan sedikit
Garam
Adam Boi ikut suka anda nak banyak mana
Cilipadi dipotong kalau nak pedas boleh la lebihkan

Cara2

Buah mangga dipotong. Ikut suka la nak potong mcm mana. Kalau saya suka yg nipis

Basuh buah mangga and toskan

Campurkan buah denga bahan2 yg lain

Simpan dlm peti selama 3 4 jam and sedia dimakan.

P/s : masa sy buat tak sempat perap pun. Dah dimakan...

No comments:

Post a Comment