My Family Daisypath tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

2 Jul 2012

Resepi Sausage Roti Roll Kriuk-kriuk


Sausage roti roll kriuk kriuk

Just want to share this resepi with all of you. Nama nie i just hentam jer and idea tue ada jugak datang dari salah seorang kawan saya Cik Mah Diva... Wakaka

Easy, Nice and dah jadi my kids favorite.Every weekend mintak buatkan ini..


Spread kan roti gardenia dengan butter, mayonis, chilli or tomato sos....ikut selera anda..

Then roll kan roti gardenia yg telah di spread kan dengan bahan diatas dengan sausage ayam atau daging yg telah digoreng sedikit (elok lah digoreng dulu sausage tu.. jangan goreng lama sangat..)




Tumbuk biscuit cream creaker sampai betul2 hancur atau boleh juga guna nestum original.. kalau guna nestum original tak payah tumbuk halus dah..





Celup Roti yg dah digulungkan tadi with telur and then lumurkan with cream creaker yg ditumbuk halus tadi or nestum and goreng sehingga kuning keemasan..












Tadaaaaaaa.... Dah siap untuk dimakan


Nak bagi sedap and let think creatively lagi, Lets eat this Sausage Roll with the Magic Cheezy .. It so yummmmmyyyyy....

Sedap dimakan with magic cheezy


Sumber2 resepi adalah merata2 dari internet...


Adam love it very much



Aslan enjoying the food


No comments:

Post a Comment