My Family Daisypath tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 May 2013

Krabi .. here we come !!

Fuh.. kesian kat blog nie.. dah lama tak menjengah..

Okey.. okey.. stay tune yea.. I'm going to Krabi on 26 to 30 May 2013 and will update the stories when I come back..

Our last vacation is Janda Baik.. Penghujung bulan 12 tahun 2012. Kalau nak baca cerita kat janda baik boleh baca di sini Hatiku tertinggal di Janda Baik . 

Untuk pengetahuan you all entry ni dah capai 5000 view.. Wow... bestnya.... hehe

So almost 6 month we dok senyap2 di rumah... and this vacation jugak is for our anniversary yang ke-8 on this 28 May 2013..

Wow  !! sedar tak sedar dah 8 tahun.. hmmmm last year we just sambut our anniversary makan-makan je kat Kafe D'manggis steamboat and barbeku.. kalau nak baca boleh baca di sini ye 7th anniversay celebration 2012

So tahun ni grand sikit la cover for 2 years.. hahahaa.. or maybe cover for 3 year for tahun depan sekali....

Sememangnya tak sabar rasa dihati nie.. tapi bak kata org tua.. jangan over excited..

ye ye.. saya tak over excited..  saya akan cuba mengawal perasaan saya sebaik mungkin.. and saya tak cerita pun plan ni to anak2 sebab tak nak diorg over excited jugak..Sungguh tak tahan hati ni nak cerita kan to anak2 sejak dari tiket di booking 6 bulan lepas lagi... Tapi kena sabar so Malam ni and esok baru nak cerita..

Ya Allah Ya tuhan ku selamatkan lah perjalanan kami dan mudahkan lah segala urusan kami di sana. Kali ni kami bawak anak anak anak jadi kami perlu extra careful dalam semua aspek.. Amin..

Banyak benda yang perlu di packing dr sekecil2 benda sehinggalah sebesar2 benda.. Remember that i have to packing for 5 people termasuk diri sendiri.. agak pening gak la..

But anyway packing je la apa yg mampu and if ada tertinggal.. aku redha.. hahaa.. Yang penting check samada nama disenaraihitam tak for PTPTN.. hahaha..

So you alls.. stay tune ok.. nanti hamba update cerita2 di Krabi..

Byeeeee...

So kasi mood datang and kasi panas.. sila lah tengok gambar ni dulu.. This is Phi Phi Island.. Tempat yang kami akan stay bila di sana nanti... Yeaahaaaa...


Nak lagi ???


hokey.. tu ja la.. photo from Mr Google lah yer..

Thanks Mr Google..

7 May 2013

Tuesday - 7 May 2013

Owhhh.. Today is Tuesday but I feel like Monday because I just start work today. Semalam 6 May 2013 Selangor declared cuti umum. So I also kena declared cuti jugak sebab sekolah and nursery semua cuti.

And today is a bad day to me.. 

First, start from I wake up at 7am. Of course Abg Adam dah kena tinggal dgn auntie transport nya. Terpaksalah dady nya hantar ke sekolah. Mana tak bangun lambat semalam Airis tidur nak dekat 10 kali dia tersedar and I have to tepuk2 her bagi dia tidur..

Second, ada sedikit perselisihan dengan si suami. Biasa lah bila dah lambat semuanya tak kena. Semuanya jadi kelam kabut and kesudahanya masing2 naik marah.. hehehee... terus berlalu ke kerja tanpa menoleh belakang.. aku la tue..

Third, ada sedikit accident plak kat highway tadi.. hmmmm .. this chinese lady dah cium bontot myviku yang comel. I came out from car and just showed a calm face and I asked her " Are you on phone??" Nasib baik dia kata tak.. she said " I'm looking at my feet..its hurt !!! " boleh gitu ??? Hmmm ok la.. aku pun tak nak marah2 and i just check my car rasanya sensor keta tu mcm tercedera sikit... sebab keadaan masa tue kereta bergerak perlahan sebab jam.... huhuhu... 

Nothing much we do sebab kami masing2 pun tak tak what should we do if involve with accident. Masing2 blurrrrr but i show her yg sensor I terkeluar. We just change the phone number and change a business card.. And no plat keta jugak.. That must do kan ?? That's it .. huh.. lepas ni kena google what should I do kalau ter accident mcm nie.. Nasib baik la sikit jer keta tu tercedera and that lady pun nampak baik.. Hopefully lepas ni dia tak mengelat la when I want to claim nanti..

Fourth , Masuk office dapat email yang tidak berapa disenangi.. huh.. Thats gone my day. Tapi malas nak berpanjang2.. Adakalanya diam adalah lebih baik. Tarik rambut dalam tepung jangan sampai rambut terputus tepung bersepah.. 

Harap2 sampai empat ja la.. no five or six or seven or eight... Kena berhati2 dengan lebih lagi but accident tadi pun mmg aku berhati2.. kena jugak langgar... Arghhhh...

Yang pastinya kepala aku berdenyut2 sakit ni mcm nak demam.. Nafas dah panas.. mata dah rasa pedih.. Ciri2 nak demam la tue... Arghhhhhh...

Tak suka tak suka...


5 May 2013

5 May 2013 Malaysia mengundi

As salam

Hari ni penuh di wall facebook masing2 tunjuk gambar dapat cat color biru kat kuku masing2. Banyak jugak kawan2 ku yang turun mengundi.. Alhamdulillah sesungguhnya aku sangat berbangga dengan korang2 semua. . Ada yang sanggup balik ke kampung semata2 nak menunaikan tqnggungjawab.. sybas semua.. aku mmg respect la ngan korang... mmg ramai kawan2 aku yg turun padang..

Malangnya aku tak turun padang.. huhu.. mcm mana lah aku blh terlepas untuk pergi daftar mengundi.. seriusly aku tak teringat langsung nak daftar.. kot2 ada terserempak dengan kaunter2 mengundi sepanjang promosi daftar mengundi hmmmm seriusly aku tak terserempak dengan satu pun kaunter2 yg mcm tu.. huhu.. kalau ada terserempak mungkin aku dah turut serta mengundi hari ni kan??

Hmmm takpelah.. I will makesure lepas ni aku akan daftar tp opssss sblm daftar mengundi aku akan pergi tukar alamat kat ic dulu supaya aku blh mengundi di kawasan tempat tinggal sdr.. kalau nak di ikutkan if aku daftar tahun ni aku mengundi di kawasan lembah pantai. . Hmm kawasan panas tue kan?? And kalau nak ikutkan umur nampaknya ini kali yg ketiga aku tidak mengundi.. sungguh memalukan...

Apapun hari yg ditunggu telah tiba and harapan aku walau sapa pun menang aku harap negara kita akan kekal aman dan makmur.. jauhilah sifat2 busuk hati, fitnah menfitnah, caci mencaci sesungguhnya itu semua perkara yang dibenci Allah.

P/s : tahun ni trademark yg aku dapat lihat " ini kalilah" dah jadi " ini karilah" "Janji ditepati" dah jadi " janji di chapati"... Hehehe macam2 kan ??? Kreatif Wassalam