My Family Daisypath tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

7 May 2013

Tuesday - 7 May 2013

Owhhh.. Today is Tuesday but I feel like Monday because I just start work today. Semalam 6 May 2013 Selangor declared cuti umum. So I also kena declared cuti jugak sebab sekolah and nursery semua cuti.

And today is a bad day to me.. 

First, start from I wake up at 7am. Of course Abg Adam dah kena tinggal dgn auntie transport nya. Terpaksalah dady nya hantar ke sekolah. Mana tak bangun lambat semalam Airis tidur nak dekat 10 kali dia tersedar and I have to tepuk2 her bagi dia tidur..

Second, ada sedikit perselisihan dengan si suami. Biasa lah bila dah lambat semuanya tak kena. Semuanya jadi kelam kabut and kesudahanya masing2 naik marah.. hehehee... terus berlalu ke kerja tanpa menoleh belakang.. aku la tue..

Third, ada sedikit accident plak kat highway tadi.. hmmmm .. this chinese lady dah cium bontot myviku yang comel. I came out from car and just showed a calm face and I asked her " Are you on phone??" Nasib baik dia kata tak.. she said " I'm looking at my feet..its hurt !!! " boleh gitu ??? Hmmm ok la.. aku pun tak nak marah2 and i just check my car rasanya sensor keta tu mcm tercedera sikit... sebab keadaan masa tue kereta bergerak perlahan sebab jam.... huhuhu... 

Nothing much we do sebab kami masing2 pun tak tak what should we do if involve with accident. Masing2 blurrrrr but i show her yg sensor I terkeluar. We just change the phone number and change a business card.. And no plat keta jugak.. That must do kan ?? That's it .. huh.. lepas ni kena google what should I do kalau ter accident mcm nie.. Nasib baik la sikit jer keta tu tercedera and that lady pun nampak baik.. Hopefully lepas ni dia tak mengelat la when I want to claim nanti..

Fourth , Masuk office dapat email yang tidak berapa disenangi.. huh.. Thats gone my day. Tapi malas nak berpanjang2.. Adakalanya diam adalah lebih baik. Tarik rambut dalam tepung jangan sampai rambut terputus tepung bersepah.. 

Harap2 sampai empat ja la.. no five or six or seven or eight... Kena berhati2 dengan lebih lagi but accident tadi pun mmg aku berhati2.. kena jugak langgar... Arghhhh...

Yang pastinya kepala aku berdenyut2 sakit ni mcm nak demam.. Nafas dah panas.. mata dah rasa pedih.. Ciri2 nak demam la tue... Arghhhhhh...

Tak suka tak suka...


2 comments:

  1. salam dan slmt perkenalan :)

    ada hikamh yg tersembunnyi disebalik kejadian yg berlaku. allah nak bg pahala free sbb byk bersabar kot ^_^

    Jemput singgah ke blog saya ye: sihatitunikmat.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan jugak..
    In shaa Allah akan saya jengah.. jom jadi follower saya..

    ReplyDelete