My Family Daisypath tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

6 Jan 2013

Munasabah diri... Or muhasabah diri... And next planning for 2013

Ha.. Which one is correct ?? Takpelah.. Nanti I buar research ok..

Saya rasa masih belum terlambat untuk saya ucapkan Happy New Year 2013. Semoga kita akan lebih berjaya dari tahun2 sebelumnya..

Hari ni nak citer pasal sedar diri yang diri dah semakin berumur.. Dah dapat BMW 3 series lagi dari tahun 2011.. and this coming November 2013 my age dah 32 tahun. How time flies kan?? rasa baru ja tamat belajar, baru je hidup berumahtangga and baru ja melahirkan anak-anak yang comel2.

And this year I have a new journey which is my eldest son Muhammad Adam Haris dah masuk standard 1 which is me and him so excited.. Adam memang excited sangat2 and what I can see is he waked up early.. Pukul 6 dah bangun mandi.. How excited he is and harap2 biarlah sampai ke tingkatan 5 nanti he excited macam ni.. Jangan separuh jalan kan!! In shaa Allah..

So for this new year ni, apa yang perlu kita buat is bersyukur yang kita diberi peluang untuk hidup disamping orang2 yang kita sayang .. Diharap we all mendapat kesihatan yang baik2 dan kedua ibubapa dan mertua kita sihat sejahtera. Dan juga diharap kita akan bahagia sampai bila-bila.. Bukan untuk tahun ni saja tapi sehingga ke tahun2 yg akan datang..

For me tahun ni agak banyak agenda.. Nak pegi makan angin and jalan2 ke Beijing with my friends and sista... husband ?? No no husband and anak2 tak ikut. Encik husband yang saya sayangi dah bagi green light untuk pergi melancong bersama my girlfriendsss.. yipeeeeeee. Oleh kerana saya dah nak makan angin sorang2, so nak kenalah plan jugak bawak anak2 bercuti di salah satu pulau di Malaysia nie tapi tak tau lagi kat mana.. Maybe Tioman kot sebab boleh naik kete.. maklumla kami nie dah berlima, kalau nak nak naik flights agak berkos la.. so ke Tioman takdelah jauh seperti nak ke Kelantan or Terengganu.. will see how la nanti. will work on it. harap2 menjadi kenyataan.

Tahun nie jugak rasa I am ready to pregnant lagi satu (In shaa Allah jika diizinkan.. ). Nak bagi Airis friend.. ekekek..

Selain tu, niat dihati nak cari kedai untuk memulakan perniagaan.. Hmmm this one mcm tinggi sangat cita2nya tapi takpe I will try. And will set up my target In shaa Allah..Kalau Allah permudahkan segalanya and ada rezeki mana tau mungkin menjadi kenyataan satu hari nanti.

For my carier pulak, will stay work at my current company sebab I can't effort working late because of my 3 kids yg I have to take care of. At least my current company yg I keje sekarang ni tak la sentiasa sibuk so I have my own sweet time to think about myself plus will continue to work as a part time finance executive. So my gaji cukup and boleh la simpan and shopping sikit2.. Tapi dah Nama pun part time.. I have to work from home on Saturday or Sunday or at night on weekdays. But work from home at night on weekdays tu I think I will try to avoid it la..Tapi kalau dah terpaksa of course la I have to kan.. That ok at least I have more time at home.. Mana nak tgk anak2 buat homework lg kan !!!

This year I target to pegi work out every 2 or 3 times per week.. Rasanya Dari bulan puasa tahun lepas, 2012 I dah stop pegi work out.. Tokey kelas erobik Kak Nora pun dah membebel sebab dah lama tak nampak muka saya.. Hehehee..cuti Sekolah lagi sibuk dari hari Sekolah rasanya.. Sebab tu la tak nampak muka masa cuti Sekolah.. Macam mana nak pegi kelas erobik after work kalau dah anak kat rumah telefon 3, 4 kali sehari. Memang fikiran nie kira nak lari balik rumah saja la.

Tadi pagi lepas mandi.. Sikat la rambut.. Selak-selak and belek-belek.. Tadaaaaa.. Ada uban dah saya ni... Ada 2 helai uban.. Takpelah maybe sbg peringatan yg diri ni dah semakin berumur.. So biarla uban itu disitu.. Dia pun nak hidup jugak Kan?? Lagi pun rasanya memang keturunan my family yang rambut akan banyak uban bila menjelang 32 ke atas. So mmg fitrah kita redha ja la kan... I am not afraid of getting old..

So that's all for coret-coret tahun baru.. Anak2 dah berpeluh main lari2 Kat atas belon at Jusco Kepong nie.. Diaorg nak ajak buat sand painting pulak..

Ok bye.. See later.. And opsss I have HITANG.. To post cerita pasal our year end trip to Janda Baik.. A very beautiful and calm place to rileks with our love one.. Dah karang sikit2 but now tengah cari gambar yg sesuai.. will publish bila dah siap hokey..

Okey bye.. Chan Chin Chow..

Wassalam..















No comments:

Post a Comment