My Family Daisypath tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

12 Jun 2012

Hantu kawan-kawan Abg Adam

This morning Hot Chat @ Hot FM talked abouut Mystery.. Hahahahahaha ( Ala ala ketawa mcm jin..) meremang jugak la bulu roma dengar sorang2 dalam keta walau pun dah terang benderang..

So for today entry me also want to post about Mystery ... Hahahahahahaa...

My story is about my elder son Abg Adam. This happened on 2009 and Adam is just 3 1/2 year lebih kurang la..

Kebetulan petang tu my husband ada keje skit kat Putrajaya and that time he mmg keje kat Putrajaya.. So me, my sister, My sister's friend (now dah jadi my sister's husband dah) and my 2 kids ikut la my husband pegi Putrajaya and we decided nak jalan2 la kat Putrajaya after hal my husband selesai..

Lepas everything settle we went to Alamanda because I want to shop something la kat Universal Traveller sb nak prepare nak pegi Amsterdam for Work trip... So me masuk dalam universal traveller, my husband tunggu anak2 kat playground sebelah Jusco ke Parkson ntah tak ingat dah kat Alamanda tue...

Entah mcm mana my handset hilang masa kat dalam kedai tue.. and it too fast and i pun tak tau mcm mana boleh jadi.. yg i tau i letak kejap je kat cashier table kat depan I.. and that sales girl tu pun try call my handset.. its ringging tapi nobody pick up.. and when the second trial.. phone tu dah tutup..

So kitaorg pun pegi la buat report kat IPK Putrajaya tue.. Mmg la lama tunggu... pikir2 malas nak buat report tp bila my husband tu dot dot dot dot............................... kitaorg pun terpaksa la buat report..

Dalam dok tunggu tue.. Abg Adam nak susu.. Then I asked my sister pegi ke kereta and buat la susu untuk Adam.. I cant go because kena settle pasal report tu..

Jadi my sister and Adam pegi la ke keta.. and that time is around 7 malam lebih.. Masa on the way to car tue....



Abg Adam : Eh Acu.. ada hantu la...

Acu : Ha ?? Hmmmm dalam dunia ni mana ada hantu..Dalam dunia nie ada Allah je

Abg Adam : OOooooo takde hantu ek ??? ok la.. hmmmmm tengok tue kawan adam dok main kat keta tu.. (Sambil tunjuk ke arah satu keta kat parking)

Acu : Hmmmm biar la dia main..( Dalam hati adik aku tue.... hanya tuhan yang tau agaknya )

Adam : Main elok2 tau.. nanti jatuh... Adam tak nak main ( Sambil bercakap dan tunjuk2 ke arah keta tue )

Then bila dah siap buat susu diorg pun masuk balik kedalam balai tue..

Adik aku pun citer la ttg apa yg berlaku tadi and aku...hmmmmm meremang bulu roma.. I just said that Adam ni mmg suka cakap sorang2... Then dah selesai report kami pun balik..

Esoknya.. as normal activities Adam main2 and masa nak mandi senja tu.. My husband suh la Adam mandi and gosok gigi...

Then tiba2 adam lari datang ke ruang tamu and kata ..

Abg Adam : Dady.. Hantu kawan-kawan ambik berus gigi abg.. duduk bawah tempat basuh tangan (maksud Adam is sinki dalam bathroom)

My husband and me pegi la tengok and takde apa pun.. aku dah meremang dah and aku teringat balik apa yg berlaku kat Putrajaya semalam..


Hmmm... KAWAN ???     HANTU KAWAN-KAWAN ???

Then esoknya Adam demam... demamnya macam every 4 hours kena makan paracetamol.. aishhh mmg aku risau takut panas naik tinggi.. bila diletak air.. kejap je air tue kering..

And hantu kawan2 tue kadang2 disebut Adam and kadang2 takde disebut.. ntah la aku pun confius.. Tapi aku tak nak pikir sangat and aku baca la ayat2 yang aku tau Yassin, Ayat Kursi, Selawat kat seluruh rumah.. itu jer yang aku mampu buat..
 

And aku bersyukur sangat yang Aslan ok and tidak diganggu...

Besar nie la Abg Adam masa kejadian berlaku



Sent by iPhone

2 comments:

  1. eeee seram kan, budak budak memang nampak beb :-)

    anyway, blakang abang adam tu mcm body aunty D je kakakaka

    ReplyDelete
  2. ekekeeee... iye la tue.. hehehee.. masa kita pi 4 by 4 hari dulu...

    ReplyDelete