My Family Daisypath tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

31 May 2012

31 May every year is World No Tobacco Day

Kata Tak nak kepada Rokok.. Ramai yang mati sebab rokok..

Tapi orang yang merokok ni degil SEDEGIL DEGIL DEGIL DEGIL DEGIL nya..

Jom tengok iklan nie.. This is from Indonesia..  Moga dapat hidayah..





JOM.... KATA TAK NAK PADA ROKOK



Sent from iPhone 

30 May 2012

Airis 1st dress

This is Airis first dress. I bought this dress masa pregnant lagi.. Rasanya dalam 4 month plus plus..

But of course la after doc saw that she is a girl.

Excited terlebih and geram tengok cute cute dress so I just beli je.. kalau sekiranya mata doctor tue salah.. Boleh jer la bagi kat org.. Alhamdulillah yang kelur tu girl..

This photo taken on 25 feb 2012. she is just 4 monts tapi ibu dia dah tak sabar nak bg pakai dress..

So tadaaaaaaaaaa... nie dia.. baby Airis in her 1st dress





Airis in her 1st dress


Sent from iPhone 

Airis 1st Shoes - 15 April 2012

At this date, 15 April 2012 Airis is just 6 months.And at this date I bought her new and firs shoes.

Normally she just wear socks.. Kejap je dah nak pakai kasut..How times flies...

After she wore those shoes, her feet keep swinging and she smiling when she looked at her feet..

I know she so happy..can tell from her face..





Airis 1st shoes
This photo shows how happy she is with her new shoes

29 May 2012

Loreal Hair Spa & treatment

Tadi after work aku sempat pegi buat hair treatment and Hair spa kat Summer Cutter Di Kepong bersebelahan denga Public Bank..

Which is aku dah beli 4 treatments and get free 2 treatments ...so total 6 treatments and It cost RM160 x 2.. Kira la sendiri..

Today is my 6th treatment.. And you know what??

Very positive. I can see anak2 rambut tumbuh dengan banyak.. actually dr treatment yg ke 3 pun I dah nampak dah perubahan nie..

Today I datang sini for treatments yang ke 6.... anak2 rambut tue dah panjang..Budak saloon tue cakaap " See... saya dah bagitau u.. u bole nampak anak rambut dah tumbuh " Memang aku sangat2 agreed.

Suka Suka Suka ....

Kalau selak rambut tu akan nampak anak2 rambut and it's look like rambut yg kita potong pendek.. Nampak tercacak2..

My hair ni not la kategori rambut yg sedikit.. But its good la Ada anak rambut yg baru tumbuh. So tak la risau sangat kalau waktu aku shampoo rambut ...

Saloon ni menggunakan product Loreal. Sebelum aku pegi saloon ni aku akan call pekerjanya yg bernama Candy so confirm la aku dapat service from her. Hanya Dia je pekerja wanita kat situ..

Hair Spa nie menggunakan 3 steps...

First, Purifiying massage Shampoo - gentle cleansing for hair & scalp plus back and shoulder massage

Second, deep nourishment & relaxing with massage.. tak semua orang sama... kena tengok pada hair condition which is ada yang untuk anti-dandruff, hair damaged, thinning hair loss ..Bg aku si Candy pilih for yg for hair loss la..For the second step ni after apply yg mana yang sesuai then diorang akan steam kan rambut kita..

Third, lepas dah basuh rambut after steam, she apply to me Stimulating Lotion. Hehehee.. sesuai la dengan aku yg now Baby Airis suka menyembur.... They have 3 types of lotion. its energising lotion, Calming Lotion and stimulating lotion..

Maybe u all can try this treatment kat others saloon yg menggunakan Loreal spa product.. I really recommend this.. Alaaaaa nowadays banyak saloon used Loreal product... Cuma harga jer berbeza ikut lokasi.. Betul tak ??

Overall I like their service ... And my hair semakin lebat..
Saloon reception




3 steps for spa treatment Using Loreal Product

7th Anniversay Celebration 28 May 2012 @ KAfe D'Manggis, Kuang SungaiBuloh

Sempena ulang tahun kami tahun nie, kami tak dapat bercuti kemana2 sebabnya My Husband tak boleh nak cuti. Kalau Tahun lepas 2011 kami ke Bukit Tinggi, Colmar and Genting dan tahun sebelumnya 2010 kami ke Pulau Ketam.. Tapi tahun nie kami tak berkesempatan keluar dari KL

So we decided to have a celebration ala ala buffet.. pesertanya macam biasala, kami 4 beranak plus la pembantu aku..

So I choose Kafe D'Manggis kat Kuang Sungai Buloh nie sebab kalau tak salah aku Kafe ni baru masuk dalam Jalan Jalan Cari Makan bulan lepas.. So dah alang2 dekat gak ngan umah aku, Aku pun decide pegi sana ja..

I called for reservation on 2pm... then kami sampai kat sana dalam pukul 845 pm. Kat sini lebih afdal buat resrvation tambah2 lagi if kalau nak pegi weekends.

Masa aku sampai dah ramai orang, and nasib baik dah buat reservation so meja kami dekat la dengan meja buffet. Konsep kat sini adalah nak makan ?? Sendiri la masak.. Makanan yg dah siap dimasak ada la beberapa jer seperti nasi goreng cina, Buah-buahan, Telur ayam and telur puyuh rebus tapi kena kupas sendiri.. and tak lupa jugak ada beraneka jenis ais krim.. mmg anak2 aku suka..

Harga nya ialah RM20 seorang and RM10 bg kanak2. So makan la sebanyak mana yang mampu.. hehehe..

Macam2 ada kat sini.. ada udang bersaiz sederhana je la, sotong, ketam and ikan kembung yg dah diperap dengan rempah2..

Kalau daging2 untuk dibakar pun ada.. Beef, chicken and kesemuanya dah diperap dengan rempah.

Sos pulak ada 3 jenis.. Sos Yong Tau foo untuk cicah dengan bebola2 ayam,ketam alaaaaa bebola2 yang mcm jual kat Yong Tau foo tue..

Sos Cili and sos lada hitam. Sos lada Hitam tu untuk makan dengan daging2 yg kita bakar tadi..

Hmmmm.. menarik la jugak or mungkin aku yang jakun. Dah dok kat sini setahun lebih pun, baru nie la yang sempat aku pi makan kat sini...

Anak aku yang sulung tue ratah ketam... hmmm aku rasa ada la kot dalam 7 ke 8 ekor. Ketam2 tue dipotong 4 supaya senang dimasak and senang dimakan..

Anak yg no 2 pulak ratah udang and sosej bakar.. Boleh tahan jugak la diorang makan and seronok bila tengok.

Tapi dalam2 dok makan tue... hmmmmm part ni yang aku kurang gemar...

Adam and Aslan sibuk nak memasak sendiri. so diorg mmg memasak yer.. Bukan main suka diorg memasak..

Bila aku tanya masak apa .. diorg senaraikan la apa yang diorg masak .."Adik masak sayur, udang besttttt bunyi pstttttt (ala2 bunyi makanan kena bakar la)"

Yang abg Adam bukan main sungguh2 masak ketam. Dia nak masak sendiri yg dia nak makan... berpeluh2 la...

Dua dua macam dady diaorg.. suka bab2 bakar membakar nie...

Hmmmmm.. Buat la apa yang hampa nak... jangan over dah... Heheheee...

Adam and Aslan dok masak sampai lupa la nak makan ais krim.. sampai ais krim tue lebur je dalam cawan.. Last2 tak makan pun..

Apa pun kami enjoy la semalam kat sini. Peluh pun keluar sebab haba dari BBQ tue.. Hehehee.. tapi memang puas la..

Jom tengok photo yang aku sempat snap..
Him & Her





Dady and Flower Girl

Gelagat Adam Aslan
BBQ and eat
Foods
Enjoy ourself
Adam snap this pic
Pulun ketam jer
Baby Airis.. Look ada bungaaaa
Dok tengah pulun ketam
Aslan dok main2 ngan Chopsticks
My Love
Busy ...

28 May 2012

My 7th Year Anniversary - 28 May 2012

Alhamdulillah.. Usia perkahwinan kami mencecah 7 tahun.

Dalam masa 7 tahun nie kami dah di anugerahkan 3 orang anak... sorang 6 tahun, 5 tahun and the last one 7 bulan..

Hmmmm... Usia perkahwinan 7 tahun, but usia perkenalan dah mencecah 10 tahun..

Macam2 susah payah, pahit manis dah kami harungi bersama.. But it just 7th year.. banyak lagi tahun2 yang perlu ditempuh..

Semoga perkhawinan kami berkekalan ke akhir hayat dan Semoga kami tabah menghadapi apa2 dugaan yang mendatang... Amin Ya Rabbal Alamin..

 



 


 


Sessi Manjakan diri di Andamai spa, Laman Seri

Tadi Siang aku sempat la pergi memanjakan diri Kat Andamai Spa di Laman Seri Shah Alam..

This is my second time aku pergi. My first time aku buat facial Kat situ sebabnya Andamai Spa ni menggunakan product pevonia iaitu samala dengan product muka yg aku gunakan sekarang..

Lepas buat facial tu Ntah mcm mana aku terjebak pi beli voucher promotion for 3 treatments only RM98 and RM25 if nak add on apa2 treatment..

Which is I think that price is cheap.. Kalau Kat KL aku rasa tak dapat kot harga yg mcm ni..

25 May 2012

Cikgu Aril a.k.a Fahrin Ahmad in the house

Today mcm best skit sb Cikgu Airil datang Ofis aku.. Ada interview for new issue untuk Majalah Rezeki..

Sapa yg tak tau sape Cikgu Airil tu ?? Ada tak yg tak tau??

Okeyla.. Cikgu Airil tu adalah Fahrin Ahmad. Aku tulis Kat sini Cikgu Airil sb now kan tengah hot drama Seindah Sakura Kat TV3..

I am not fan of Fahrin ni tp sejak tengok Dia dalam drama Seindah Sakura tu.. Hmmmmm I think he not bad..

Plus bila tengok in a real life... Hmmm Handsome Mamat ni.. Mukanya bersih and sikit pun takde jerawat.. Mmg pure la kebersihan Kat muka Dia tu..

Why aku Kata cam tu ? Mmg aku nampak la tue bukan make up.. Mmg asli.. Owhhh mungkin Dia menggunakan product Garnier.. Hehee .. Boleh caya ka??

Masa Fahrin mula2 sampai office and nak naik Atas Kat tmpt photo shoot for interview tu aku tegur Dia ...

"hai Cikgu Airil !! " Dia tengok aku and Ketawa.. "hahahhahaaa" tue je.. Sebabnya Dia kena tumpukan perhatian Kat tangga nanti kang jatuh pulak .. Hilang macho..

Bila dah selesai interview and photo shoot untuk dia, Our editor pun panggil la kami2 ni pi tangkap gambaq dgn Fahrin.. Apa lagi aku pun tak nak la lepaskan peluang.. hehee

Masa dok tangkap gambaq he steady ja.. Nak Kata ramah pun tak.. Nak kata malu2 pun tak tp Dia senyum ja..

Jom tgk gambar yg sempat snap from my iPhone.. Yg snap dr camera mahal from our photographer hmmmm mmg lambat la nak dapat Kat aku kan..

Jadinya tengok la yg ni dulu.. Nanti kalau dapat yg dr camera photographer nanti I update ok..

A'Farmosa Resort & Animal Safari @ Melaka and Pulau Pangkor

On 11 to 13 Mar 2012, cuti sekolah penggal pertama aku sempat la Pegi jalan2 Kat A Farmosa resort ..

Walaupun aku dah berkhawin dengan org Melaka selama hampir 7 tahun, aku tak pernah pun jalan2 Kat negeri Melaka ni..

Teruk betul.. Hehhee.. Yg aku tau Masjid Tanah and Bukit Rambai... Owh lagi satu hospital Melaka.. Boring tul..

So setelah aku bg proposal Kat my husband.. And Dia luluskan.. so aku pun plan la nak lepak2 Kat Farmosa Resort tu..

Kat situ aku booking Villa with 3 bedroom and with private pool.. I have a good deals and good price from My Deals...

Kalau hg biasa RM800 semalam tp dengan My Deals RM300 jer for one night. That's cool right ??

Disebabkab anak2 aku ni mmg suka sangat mandi manda, so this villa with private swimming pool ni mmg la sesuai for us..

 Villa tu pun besar so we decided to ajak la family husband aku join plus our plan is nak celebrate birthday Abg Adam yg ke 6 Kat villa tue la..

Plus lagi ramai mesti la lagi meriah kan ??


















So we stayed there for 2 nights and the check out day tu we masuk Kat dalam Animal Safari..

Activiti masa lepak Kat Vila tu adalah Swimming, cycling, eating, sleeping, eating and sleeping .. Hehehe.. Dah Nama pun nak lepak kan ?? So lepak ja la..


Entry tickets for animal safari Tu boleh tahan mahal Nya.. Huhuhu...

But it worth it la. We dapat set lunch and they have 4 shows plus naik lori masuk Kat kandang binatang buas mcm Tiger and Lion.. Selalunya kalau kat zoo ni binatang yg dikurung tapi Kat Farmosa Safari ni terbalik sikit.. Animals dilepaskan but manusia yg dikurung dalam Lori yg berpagar..

Yg aku kata 4 shows tu is Cowboy show, birds show, multi animal show and lagi satu elephant show.. They will buat this all show twice a day.. So kalau anda terlepas show yg Pagi.. U still can wait for the second show yg petang pulak

My kids really enjoy it and sempat la jugak we satu family naik gajah.. Which is a new experience to us.. Selalu naik kuda ja kan?? Sekali sekala naik la gajah pulak...Hehhee








 

 












Cuti sekolah Mar 12 lepas mmg aku ambik cuti direct for 1 week. So mmg betul2 nak plan cuti2 Malaysia.. After we jalan2 Kat A Farmosa Resort ni we Pegi Cameron Highland then after naik Bukit we Pegi Pulau Pangkor pulak.. Mmg cuti2 sungguh...

At Cameron Highland I dah masukan entry Kat my blog ni. So boleh chek it out here http://duniakuindahwarnawarni.blogspot.com/2012/05/cameron-highland-with-love.html

We stay at Cameron for 2 nights then we turun and off to Pulau Pangkor pulak..

Kat Pulau Pangkor ni pun we stay for 2 nights. Ye la kalau 1 night je mcm boring kan? Tak sempat nak explore seauatu tempat and penat from traveling pun tak hilang lagi.. Dah la Jauh kan?? Nak sampai ke satu satu destination makan sampai 3 4 jam...

Kat Pangkor we stay at Pangkor Island Resort. Kebetulan Ada kawan lama buat kenduri kawin Kat Pangkor.. So sambil menyelam minum air la... Boleh gak releks2. I get a good deal jugak sb kawan I yang kawin tue tolong get the staff rate kat Pangkor Island Resort tue..

Tapi bila pikir2 balik.. memang la room rate murah but but but.. makan kat sana mahal huhuhu.. tapi standard la kan ?? Dah nama pun island. We just lepak2 kat dalam kawasan resort jer and we keluar jalan2 at Pekan Pulau Pangkor around 4 to 5 hours jer..

Jom tengok gambar2 Kat Pangkor pulak.. Tak dapat nak ambik banyak photo sb busy with 3 kids and 1 boyfriend a.k.a my husband la...




For this 2nd sem, May school holiday, tak tau lagi nak pi ronda2 belah mana.. kena tengok pada budget and masa dulu.. huhuhu...

For me biar kurang pakai or makan.. asalkan dapat jalan2 tengok tempat org.. Yeayyyy

Next entry kalau i ada masa nak citer masa pegi jalan2 kat Sabah on Mar 2010... Insyaallah...



23 May 2012

Debat PTPTN

Assalamualaikum,

Hari nie nak citer pasal isu PTPTN nie. Td aku sempat la dengar Perdebatan isu PTPTN nie antara YB Khairy Jamaluddin dengan Rafizzi dari PKR kat you tube..

Dalam pedebatan nie citernya yang sorang nak hapuskan hutang bekas2 pelajar yg now dah keja dan nak bg pelajaran tinggi percuma kepada bakal2 pelajar yang akan masuk universiti.Yang sorang lagi sebaliknya la tapi yang sorang lagi nie nak try untuk minta dihapuskan admin cost PTPTN yang 1% tue..which is sama la jugak dengan PKR punya misi.. (kalau tak salah aku la)


I tak nak my blog nie jadi sesuatu yg serius.. so kita tak payah lah citer yang serius2 matters kat sini..So just nak sembang2 something yg small2 matter jer..


I am not the person yang taksub pasal politik. Bg aku serabut la dengan politik2 nie. so aku malas nak pikir pasal politik tapi aku nak citer pasal kehebatan kedua2 pendebat nie..


Bagi aku kedua2 pendebat ni bagus, ada tarikan yang tersendiri. Yang sorang rileks je masa debat tak kelam kabut...tapi point2 yang dia bagi tue... Dushhhhh kdg2 rasa mcm kena penumbuk ... which is point yg tajam dan yang sorang lagi ni tegas, bertenaga, bersemangat and Handsome.. hahahaa (No no.. pasal handsome nie tak masuk dalam ini cerita yer )

Tapi lepas dengar debat nie aku rasa aku rasa aku akan ikut la blog saudara Rafizzi tue.. Blog dia mmg menarik..


And jangan lupa Moderator nya Dr. Maszlee Malik pun cool and best..

Dalam masa perdebatan nie berlangsung seronok la tengok kedua2 pedebat ni sindir menyindir antara satu sama lain.. mcm2 perkataan la keluar, macam apple, rambutan, buku jingga, tetiba sorang jadi akauntan, creative accounting, seorang lagi pulak jadi lawyer... hahahaaa.. memang kelakar.. and panasssss...

Banyak fakta keluar, mcm2 angka keluar and macam2 statistik keluar and aku tak sempat nak ambik perhatian pun masa angka2 tue dibacakan... kalau nak tau pasal fakta2 or angka2 yang disebut td kena dengar sambil pegang pen dan kertas... hehehheee.. and then kena buat notes.. aku tak la nak sampai ke tahap tue nak bg perhatian kan ??

But anyway it nice... seronok tengok gelagat masing2

Moderator tue pun puji kedua2 pendebat nie sb masing2 dapat menepati masa yang diberikan...
Sebabnya kalau debat2 nie susah nak ikut masa.. nak suh berenti pun cukup susah...

memang seronok dengar mereka berbalas2 cakap nie...

Kesimpulan yang aku boleh buat :

Hapuskan hutang PTPTN and bg pendidikan tinggi free bagus.. memang aku alu2 kan.. Dan aku menerima dengan hati terbuka ...

But if sampai merugikan dan memufliskan negara.. aku dengar pun takut.. So aku harapkan kerajaan boleh la tulus dalam menjalankan tanggung jawb.. Sekiranya betul perkiraan Saudara Rafizzi maka tak salah kalau kerajaan bagi free pendidikan tinggi nie..

If tak dapat hapuskan PTPTN pun aku terima tapi aku setuju sangat2 jugak la hapuskan admin fees tue.. so kami peminjam2 PTPTN boleh bayar yg principal jer..

Negara kan ada banyak pendapatan.. apa salahnya hapuskan admin fees tue.... Jauhkan la segala gejala yang tak baik yang wujud dalam pentadbiran negara kita..

Peace !!!!

Korang2 dengar la pendebatan nie kat You tube.. kalau korang tak suka politik buat mcm aku dengaq supaya kita boleh senyum dengar sindir menyindir pendebat2 yang terlibat nie.. sekurang2 nya dapat jugak kurang stress sbnya mmg boleh membuatkan kita tersenyum..

Lagi satu Tuan rumah pendebatan nie mencabar PM kita berdebat dengan Anwar Ibrahim...

Huhhhhhh... MENARIK JUGAK KAN ?

Rasanya mau ada kerusi terbang nanti.. hehehee...








22 May 2012

Berkelah @ Ulu Yam

20 May 2012, Sunday sempat la satu family aku pergi ke ulu yam..

Kebetulan kakak aku dr Penang datang kt KL sebab suaminya nak tengok perlawanan akhir bola sepak kelantan lawan Sime Darby at Bukit Jalil..

Ulu Yam jer la yang sempat nak pegi and activities nya biasa la.. Mandi manda, bakar-bakar ikan, ayam and sosej dan tukang bakarnya ialah my husband, me and my sister Linda, then pasang2 khemah Walau pun sekejap je.. Kira jadi la untuk lepas kan gian..

Tapi kesian kat aku.. Tak berkesempatan nak mandi sebab2 yang tidak dapat dielakan.. Hehhee

Jom check it out...